Back to black

Ученици Ученичког центра Београд имали су прилике да погледају филм о животу Ејми Вајнхаус, која нас је прерано напустила. Преносимо вам утиске наше ученице:

Дешава се да се заљубимо као тинејџери али нам обично старији кажу да то није права љубав и да смо и даље мали да заволимо некога. Девојка по имену Ејми Вајнхаус је јако млада почела да гради своју каријеру. Певала је , свирала гитару и писала песме , то је нешто што је њу испуњавало. Највише времена је проводила са својом баком. Бака јој  је била све, давала јој је савете и пазила је. Ејми је девојка која је имала свој став и није давала други да јој то руше. Све како је она замишљала морало је да буде тако. Имала је пар момака али никад није пронашла ни у једном то што је заправо очекивала. Међутим, десила се случајност где је Ејми упознала дечка  у једној кафани. Била је толико изненађења када га је видела. Током разговора су се пронашли скоро у свему. У особинама, у музици, у свему што је она волела. Он је био дечко са улице, није имао неки таленат, али је то Ејми привукло. Он је био обична пијаница и коцкар. Толико се заљубила у њега да јој ни једна мана на њему није сметала. 

Толику љубав је имала према њену да је истетовирала његово име на телу. Након неког времена почели су често да се свађају и он је одлучио да остави Ејми и врати се својој бившој девојци. Ејми је била јако повређена и почела је да у јако великим количинама конзумира алкохол. У међувремену јој се разболела бака која јој је била све и преминула је. Ејми се одселила и одлучила да ипак настави са својом каријером. У том периоду је написала песму ,,Back to Black‘’ посвећену том дечку у ког је била много заљубљена и који је повредио. Почела је да поново наступа и њен тата је био уз њу све време. Дечко у ког је била заљубљена је почео да слуша њене песме и након неког времена је одчучио да јој се поново врати. Њена срећа није могла да се опише, ништа јој у животу није требало сем њега. Прошло је неко време и полиција је привела њега, где је Ејми опет остала сама. Чекала га је да изађе из затвора и писала је песме о њему сваки дан. Он је био безосећајан и није видео ту велику љубав коју је она њему пружала. Одлучио је да је остави заувек из разлога који нису имали смисла. Ејми није имала ни снаге ни гласа више, пролазиле су године она је пропадала. Њена каријера је пропала због њене љубави према погрешној особи. И на крају се предозирала и преминула 23. јула 2011 године у 28 години живота.

Емилија Мијатовић

РЈ ,,Змај‘’

X