Београд са река

Поводом учешћа наших ученика на Регионалној и Републичкој домијади и сјајног пласмана који су остварили, 13. јуна је организовано наградно путовање Савом и Дунавом.

Преносимо утиске наше ученице:

Крстарење бродићем “Златно срце” на рекама Сави и Дунаву једно је од лепших искустава које нам је допринело да стекнемо многа знања о нашим националним и природним богатствима.

Уз помоћ дивног водича који нам је пренео знања из бродарског света, спознали смо и научили основне ствари сналажења док пловимо бродом. Видели смо мостове који спајају Београд и Нови Београд и упознали се са њиховом изградњом.

Такође, сазнали смо нешто више о Београдском сајму, Ади Циганлији и Новом Београду који се сматрају за једним од највећих подухвата Београда. Неизоставна је и природа која окружује реке и својим присуством их улепшава. Све ове информације су нам прошириле знање и помогле нам да упознамо један од најлепших градова.

Кроз ову предивну авантуру  смо видели нашу престоницу из мало другачијег и несвакидашњег угла док смо склапали нова пријатељства и уживали у призору.

Јана Јагодић

РЈ „Петар Драпшин“

X