Библиотечка секција

Школска година се захуктала.  Већ је прошла половина  месеца октобра. Библиотека чека на вас, а и лектира се увелико чита. Желимо да се у што већем броју учланите у нашу библиотеку, али и да постанете члан наше секције.

Смислили смо и смишљамо, доста интересантних  активности, али намера нам је да и ви предложите своје идеје и сугестије које се односе на рад наше секције. Потрудићемо се сви, пре свега васпитачи који су задужени за рад секције и библиотекарка, да вам понуде садржаје који ће обогатити ваш образовно – културни и сазнајни свет.

Бавићемо се разноврсним темама. Израђиваћемо паное, разговараћемо о прочитаним књигама, припремаћемо предавања и презентације које се тичу промовисања књига, читаности и писмености. Жеља нам је да приређујемо поетске вечери. Нећемо заборавити ни на учење. Организоваћемо часове инструктивне наставе српског језика и књижевности и анализираћемо наслове школске лектире.

У току месеца септемра и октобра, успели смо да израдимо паное који су најавили почетак рада секције. Панои су лепо израђени, мотивисани деловима текста писаца који су писали о књигама. Иво Андрић у својој причи „Књига“, Меша Селимовић у свом роману „Тврђава“, Десанка Максимовић у песми „Рађање књиге“, као и незаборавни „Мали принц“, су успели да нам  дочарају и пренесу усхићеност, која се зове – књига.

Заказујемо наша окупљања,  једном месечно – средом, увек у другом огранку,у време које је предвиђено за слободне активности, у вечерњим сатима. Договараћемо се увек раније о темама о којима ћемо говорити. Желимо да активно учествујете у разговорима,  износите своје ставове, запажања, као и да ваше креативне способности и љубав према књизи искажете на најбољи начин. Учићемо заједно како да заволимо књигу и читање.

Мирјана Митић