Чаролија на леду

„Зима, зима па нека је…“, само што смо 2023. годину дочекали без снега и са температурама некарактеристичним за ово годишње доба. Тако су у децембру изостале омиљене зимске чаролије и забава на снегу. Зато смо се договорили да се жељно очекивано клизање на отвореном реализује када се вратимо са зимског распуста. На задовољство ученика, одмах након повратка у школу и дом, жеља им је испуњена хладног фебруарског послеподнева.

Овог пута смо се определили за клизалиште „Ледено царство“. У оквиру новог фестивала под називом „Зимска бајка“ који се одржао на Београду на води, у Савском парку, где се налази и клизалиште чији је рад продужен до 15. марта.

Како се најлакше загрејати током ових ледених дана? Управо клизањем! Уз добру забаву, рекреацију, за многе и ново искуство, претворили смо зиму у једну лепу вечерњу авантуру. Поједини ученици који су се прошле године први пут нашли на леду када смо били на клизалишту на Ташу, сада су показали своју вештину и напредак осталима. Неки су учили уз инструкције драгог Кристијана, други уз помоћ другара и васпитача, неки сами, биле су ту и гуралице као помоћ, неки су падали и, што је најважније, након тога, устајали још одлучнији. Најзанимиљивије су биле вожње гуралицама медама, пируете и нагли окрети истих, па чак и међусобне трке парова. Новогодишње јелке поред, светлост украсних лампица изнад, звуци музике, смех, дивна атмосфера, допринели су да СВИ заједно уживамо. А то је најважније.

Наше утиске преносимо кроз видео и слике, који ће и вас, који нисте овог пута  били, мотивисати да нам се придружите следећом приликом. До 15. марта можемо опет да уживамо у овој зимској чаролији, ако желите 🙂

Васпитачице: Јована Јелић и Слободанка Марић