Додела стипендија „Мали свет”

Дана 1. фебруара 2022. године у просторијама РЈ „Карађорђе“, сада већ традиционално, осму  годину за редом, извршено је потписивање и додела стипендија Фондације „Мали свет“ ученицима наше установе.
Представник стипендитора, господин Влада Живановић, уручио је уговоре и стипендије за 44 ученика из свих радних јединица Ученичког центра Београ, који су у пратњи васпитача, поштујући све препоручене епидемиолошке мере заштите здравља, као и распоред потписивања, присуствовали додели.
Са увек љубазним господином Живановићем ученици су разменили утиске, а он је показао интересовање за њихово здравље, школски успех и планове за даље школовање. Такође је подстакао стипендисте да свакако контактирају своје стипендиторе (порукама, мејловима), истичући да је стипендиторима тај контакт заиста драгоцен. Овом приликом један од ученика стипендиста захвалио се Фондацији „Мали свет“ у своје и име свих стипендиста дирљивим речима: Ја се зовем П. С. и ученик сам четврте године Ваздухопловне академије. Стипендију Фондације „Мали свет“ примам последње две године школовања. Ова стипендија ми много значи. Како већ осам година ова фондација помаже нама, ученицима Ученичког центра Београд, наша захвалност, из године у годину је све већа. Сазнање, да о нама, сем наших родитеља и државе, брину неки други, добри људи, у нама буди жељу, да и ми будемо хумани. Сигурно је, да је свако од нас размишљао о томе, да у будућности, када будемо одрасли људи, и ми некоме помогнемо. Можда нећемо моћи да помогнемо онолико колико то чине добротвори из Фондације „Мали свет“, али наша одлучност, жеља и воља да узвратимо добрим делом, никада неће нестати. Ове године су додељене 44 стипендије средњошколцима од првог до четвртог разреда. У име свих мојих вршњака, и оних млађих од мене, у моје име, и име свих наших родитеља, захваљујем се на хуманости, која је обрадовала све нас.“

Уз обећање да ће контактирати своје стипендиторе и дискретно фотографисање, договорен је сусрет у следећој школској години и неким здравијим временима.