УЧЕНИЧКИ КУТАК / АКТИВНОСТИ У ДОМУ / КОРИСНИ ЛИНКОВИ /// Друга група ученика на крстарењу београдским рекама и у посети Зоолошком врту

И прошле недеље наши ученици, који су имали онлајн наставу и били код куће, када је прва група ученика ишла на ове активности,  имали су организовано разгледање Београда са река и посету Зоолошком врту… све у складу са мерама Кризног штаба и Упуством Министарства просвете. Слике говоре боље од било каквог текста, о томе како им је било.

                    

                    

Као што смо се и договорили, 30. септембра другу групу ученика у пратњи васпитача дочекало је љубазно особље брода катамаранског типа „Кеј 2“. Деведесетоминутно крстарење Дунавом и Савом, уз поштовање свих препоручених мера (маске и дистанца) и аудио водича, било је право уживање у дивном погледу на београдске обале окупане кишом. Забринутост због кише је била неоснована. Ово је била и прилика да се ученици свих наших радних јединица уознају и друже. Пажњу нам је посебно привукло место спајања Дубнава и Саве – “Срећна бова”, место где се желе жеље. Кажу да постоје два ограничења: не сме да се пожели нереална жеља јер нереалне жеље стварају неурозу и не сме да се пожеле две жеље, јер се похлепнима жеље не остварују. Крстарење је завршено уз веселе звуке музике, опуштену атмосферу и смех наших ученика. Поједини ученици су се договорили да дружење наставе сутрадан у Зоолошком врту.

У другачијем амбијенту, на Малом Калемегдану, 1. октобра ученици нашег дома су уживали у Врту добре наде. Због мера превенције и посете током радног дана, имали смо осећај да смо сами у Зоо врту. Занимљив нам је био један пар лавова и начин како лав, снажан и огроман, показује љубав према лавици – прави краљ. Чекамо следеће дружење и активности – причу о забави у Београду до Другог светског рата.