Фото секције у Музеју савремене уметности

Сваке прве среде у месецу улаз у Музеј савремене уметности је бесплатан. Чланови фото секција наших радних јединица „Карађорђе” и „Алекса Дејовић” искористили су ову могућност на најбољи начин. У пратњи васпитачица Данијеле Илић, Милице Петровић и Јоване Јелић, чланови секција су имали прилику да се међусобно упознају, друже и вежбају фотографисање у врло инспиративном амбијенту.

Прво смо се упознали са веома интересантним историјатом настанка музеја, који је укратко представила васпитачица Јована Јелић, након чега смо уживали у тренутној поставци познатог визуалног уметника Мрђана Бајића. Пошто је уметност лични доживљај, уместо утисака погледајте галерију слика коју су усликали наши ученици (јер слике стварно говоре више од хиљаду речи) и завирите у чудесан свет овог уметника, који се може допасти или не, али свакако не оставља равнодушним.

Закључак присутних је да је идеја спајања и дружења секција из различитих једиица добра, корисна у размени искуства и идеја, а свакако инспиративна за наставак оваквих  и сличних активности.

Мала лекција, коју су нас, присутне ученице, научиле је да где има воље за нешто не постоје препреке. Хладно време, упорна киша и лоше време нису поколебале наше ученице да дођу на други крај града и својом ведрином и еланом обоје тмуран дан.

Што се самог музеја тиче, свакако препоручујемо овај споменик културе, који својим изгледом, локацијом и панорамом коју пружа на ушће Саве у Дунав, Калемегдан и парк који га окружује, привлачи у свим годишњим добима и временским (не)приликама. 🙂

Јована Јелић

васпитач и реализатор активности