Интернационални турнир „ИШТВАН ПОЉАНАЦ“

Интернационални турнир „Иштван Пољанац“ одржан је од 12. до 14. aприла у Београду. Захваљујући разумевању и подршци управе Дома ученика средњих школа Београд и нашим пријатељима из СК ”Академац”, наши ученици су учествовали на међународном меморијалном турниру ”Иштван Пољанац” у Таргет Спринту, комбинованом спорту трчања и стрељаштва.

Такмичење је одржано у Атлетској дворани на Бањици. Ученици су трчали деоницу дугу 1.200 метара, после истрчаних 400 и 800 метара излазе на ватрену линију и гађају стандардном ваздушном пушком са диоптриом у пет мета. После погођених свих пет мета пречника 35 мм настављају трку.

Наш дом су представљале две јуниорске екипе, дечаци и девојчице. У категорији јуниорки Анђела Лукач је освојила пето место, а Ана Гавриловић и Невена Миловић девето и десето, док је код јуниора Драго Пешић освојио пето место а Мирослав Поповић и Немања Бјелић седмо и осмо место.

Успех који су наши ученици остварили је још већи обзиром да су се први пут срели са овим новим и перспективним спортом, први пут су и гађали из стандардних ваздушних пушака и такмичили се раме уз раме а на моменте су имали и предност, са спортистима из Србије и Мађарске који активно тренирају већ две године.