Испраћај матураната

Још једна школска година се приближила крају, а за наше матуранте приређена је свечана вечера. У лепој и пријатној атмосфери дочекали су их директор, управница и васпитачи. Вече је почело дирљивим говром управнице коај им је пожелела добродошлицу на симболичан испраћај из дома чија су врата за њих увек отворена и где су увек добродошли. Подсетила нас је на тешке дане и изазове са којима се дом суочавао током година пандемије и захвалила се на показаном разумевању и зрелости. Све су нас додакле речи нашег прославњеног глумца  Небојше Глоговца који је говорио: Ако мрачите, мрачно је, ако сијате, сајајно је! До вас је. Уз поруку да без обзира на то где ће их живот одвести и чиме ће се бавити увек пре свега буду добри, племенити и одговорни људи, говор је испраћен аплаузом уз видну емотивну реакцију ученика који су остали дирнути. Додељене су похвале ученицима који су их својим поншањем и активностима у дому заслужили. Посебна похвцала за изузетан допринос и ангажовање припала је Давиду Ђорђевићу који је са одушевљењем прихватио награду. Директор је поздравио ученике који су са њим поделили своја искуства о животу у дому, мада знамо да неке тајне и чари домског живота остају само њихове. Неке од својих импресија и порука члановима новинарске секције дали су добровољци. Свечана атмофера у нешто неформалнијој атмосфери настављена је у домском клубу, на журки.

Давид Ђорђевић: Моја осећања поводом одласка из дома су помешана. Овде сам стекао пријатеље са којима бих волео да останем у контакту. Видим себе као академског грађанина, волео бих да упишем књижевност. Порука за домце је да буду доследни и да уживају у дому што дуже, јер свему дође крај.

Анђела Недељковић: Моја порука за домце је да буду своји, поштују себе и друге. Да воле себе, јер ако воле себе волеће их и други. Да иду на секције и упознају друге ученике, да буду ту једни за друге, искрени и пуни љубави.

Теодора Вујовић: Хтела сам да осетим како је то живети ван куће, у новом окружењу са новим људима. Схватила сам како је то упознатзи Београд.

Тијана Радовановић: Дружите се и искористите време у дому, стварајте успомене. Викенди у дому су најбољи, користите их.

Васпитач: Марина Радовић