УЧЕНИЧКИ КУТАК / АКТИВНОСТИ У ДОМУ / КОРИСНИ ЛИНКОВИ /// Изложба слика ,,Путовање неутабаним стазама“

          Самостална изложба слика васпитачице Снежане Ђуровић, запослене у Дому ученика средњих школа Београд, у РЈ ,,Змај“ отворена је 29.01.2020. године у 19 часова у галерији Академије 28, у Немањиној 28, у Београду.

          Снежана Ђуровић је завршила Филозофски факултет, групу педагогија, и Вишу школу ликовних и примењених уметности. Сликањем се бави од детињства. Ово је њена друга самостална изложба. Имала је око 20 колективних изложби.

          У дому ученика води ликовну секцију последњих 10 година. У раду са ученицима који у највећем броју нису из уметничких школа настоји да код њих пробуди и  развије љубав и интересовање за уметност. Заступљене су различите ликовне технике: оловка, фломастер, дрвене боје, воштане боје, пастел, темпера итд. Ученици се подстичу да се изразе на свој начин, да имају сопствени стил, властити рукопис и да сачувају и развију креативност.

          Изложба ,,Путовање неутабаним стазама“, садржи 21 слику, од тога 18 слика је великог формата, димензија до 80×100цм, рађених техником уље на платну и три слике из детињства рађене темпером. Стил аутора је препознатљив и  аутентичан. Није се трудила да личи ни на кога. Слике су настале из љубави и потребе за сопственим изразом.

          Изложба ће бити отворена до 10.02.2020. године. Галерија је отворена током целог дана, од 09 до 24 часа, улаз је бесплатан.