Креативне и едукативне радионице

У РЈ Карађорђе од почетка школске године заживео је са радом радионичарски тип активности.

Креативна радионица

Од почетка школске године у креативној радионици започели смо улепшавање животног простора израдом корисних и украсних предмета од папира. Направили смо, користећи папире у боји и новине, обележиваче за књиге, лептириће и држаче за оловке. Користећи лако доступан и рециклажан материјал, давали смо му нови смисао и чинили га корисним. У опуштеној, али радној атмосфери испољавали смо своје креативне потенцијале, развијали стрпљење и концентрацију, али и имали прилику да се опустимо након напорног дана.

Верујемо да је стваралаштво једна од основних људских потреба, па ћемо у времену које је пред нама наставити да развијамо своју машту и креативност и да их уз дружење испољавамо на забаван начин.

Едукативна радионица ,,Повреде обавеза ученика”

У октобру је одржана едукативна радионица са циљем да се ученици на симбoличан и сликовит начин упознају са Правилником о правима, обавезама и одговорностима ученика у Ученичком центру Београд. На почетку радионице ученици су говорили о правилима у Ученичком центру и значају поштовања истих. Затим су имали задатак да распореде папириће у истој боји на којима су се налазиле лакше и теже повреде обавеза. Направили су две колоне и коментарисали су разлоге због чега припадају лакшим, односно тежим повредама. На хамеру је израђена вага од картона, коју су ученици додатно улепшали, а потом залепили  папириће на различитим странама ваге, од зависности да ли је лакша или тежа повреда обавеза ученика. Папирићи са лакшим повредама обавеза ученика су били у жутој боји, док су црвени папирићи симболизовали теже повреде.

Васпитачи:

Гроздана Гаћеша

Александра Копања

Јована Михајловић