УЧЕНИЧКИ КУТАК / АКТИВНОСТИ У ДОМУ / КОРИСНИ ЛИНКОВИ /// Крстарење бродом „Кеј 2“ – разгледање Београда са река

Јесен је стигла са свим својим предивним бојама. Време је за уживање, тако да смо за наше  ученике  за почетак школске године, организовали разгледање Београда са река у среду 23. септембра.

Одлучили смо, да оно што не угрожава здравствену безбедност ученика, реализујемо почетком ове школске године, а то су активности и програми на отвореном и у складу са прописаним мерама.

Придржавајући се свих мера које је прописао Кризни штаб и Министарство просвете, ученика и колега је било укупно 30, сви са маскама и на дозвољеној  дистанци….. неуобичајена ситуација, али утисак и уживање исти, као и да нисмо  у пандемији короне.

Током пловидбе ученици су видели зидине Калемегдана, Кулу Небојшу, Нулуту тачку – ушће Саве у Дунав, Земун, Кулу на Гардошу, Велико ратно острво, Лидо, Мало коњско острво, Музеј савремене уметности, Патријаршију СПЦ, Саборну цркву, Бранков мост, Старо сајмиште – споменик страдалих у логору, Стари савски мост, Београд на води, Мост на Ади.

Бродић  је био само наш. Информације о томе шта виде добијали су преко аудио водича. После 90 минута пловидбе искрцали су се опуштени и задовољни. За другу смену ученика, која ове недеље није у Дому, јер од куће прати онлајн наставу, крстарење је договорено за следећу недељу.

Катарина Поповић

Kоординатор Програмске службе