УЧЕНИЧКИ КУТАК / АКТИВНОСТИ У ДОМУ / КОРИСНИ ЛИНКОВИ /// „Куда ћемо вечерас?“ – Историја забаве у Београду до Другог светског рата

     Пријатно вече у шетњи, уз причу о историји забаве у Београду до Другог светског рата, дочарала нам је дивна Сања Ђаковић. Као и до сада, уз поштовање свих препоручених мера Кризног штаба и Министарства просвете у циљу спречавања ширења болести COVID-19,  ученици нашег дома, у пратњи васпитача, прошетали су од Калемегдана до Старог двора.

     Слушали смо приче о поселима, циркусима, вашарима, кафанама, биоскопима, баловима и другим врстама забаве у Београду до Другог светског рата. Сазнали смо шта су посела, куда су одлазиле виђеније госпође Београда, ко се забављао под будном оком евнуха, шта је то корзо и како је изгледао у то време… Дочарала нам је дух тадашњих кафана, у којима су одржаване и представе и прве филмске пројекције и колико су грађани били опчињени покретним сликама.

     Београд је одувек био познат као место које пружа добру забаву. У прошлости, у  времену које је било познато као златно доба плесних игара, на Старом двору, изграђена је наменска балска дворана где су могле да се размене најновије градске приче, а и да младе девојке упознају удвараче. Посебно место у предратном Београду заузима Софија, Софка Николић, једна од првих музичких звезда, која је са супругом Пајом наступала по читавој Европи. Уколико вам ова прича звучи интересантно, придружите нам се и ове среде, ако нам време дозволи.

https://business.facebook.com/ljubavnasetnja/videos