Културно уметничко стваралаштво – домијада 2019.

У Центру за културу “Влада Дивљан” у четвртак 28. марта одржано је последње у низу такмичења Домијаде 2019 – област музичко сценског стваралаштва, а чији је домаћин био Дом ученика средњих школа “Патријарх Павле”.

Као и увек Домови су наступали по раније утврђеном редоследу,тако да је програм ученика нашег Дома, жири и публика имала прилику да види као четврти.

Класична музика”Анантанго” и а капела “Stand by me” у категорији популарне музике освојили су прво место и пласирали се за републичко такмичење у Лесковцу 12,13 и 14 априла.

Етно музика “Лела Врањанка”, фолклор  “Српске сватовске игре из Косовског Поморавља”, као и балет “Мали принц”-свако у својој категорији освојили су друго место.

Јован Томић као кец у фолклору и Андреа Тот у балету у улози Малог принца проглашени су најбољим играчима такмичења.

Драмски приказ “Фајронт” однео је треће место.

Као и сваке године за нешто смо се јако радовали, за нешто љутили…али чар заједничког стварања и дружења, учења неким новим вештинама,можда и проналажење самог себе, ништа не може (па чак и погрешна, по нашем мишљењу, одлука жирија ) да поквари.

Посебно задовољство својим присуством,причинили су нам бивши ученици,из неколико претходних, али и генерација које чак садашњим ученицима могу да буду и родитељи,као и сарадници који су годинама своје знање и умеће делили са нама.