Мали свет

Дана 27. 12. 2022. године у просторијама РЈ „Карађорђе“, сада већ традиционално, девету  годину за редом, извршено је потписивање и додела стипендија Фондације „Мали свет“ ученицима наше установе.
Представник стипендитора, господин Влада Живановић, уручио је уговоре и стипендије за 32 ученика из свих радних јединица Ученичког центра Београ, који су у пратњи својих васпитача присуствовали додели.
Са увек љубазним господином Живановићем ученици су разменили утиске, а он је показао интересовање за њихово здравље, школски успех и планове за даље школовање. Ове године, људи великог срца, стипендитори Фондације „Мали свет,“ изразили су жељу да се и лично упознају са ученицима које стипендирају. Упознавање, размена топлих и срдачних реченица и стидиљива захвалност наших ученика била је утисак ове вечери. Господин Живановић  је и овом приликом подстакао стипендисте да свакако контактирају своје стипендиторе (порукама, мејловима), истичући да је стипендиторима тај контакт заиста драгоцен. Овом приликом један од ученика стипендиста захвалио се Фондацији „Мали свет“ у своје и име свих стипендиста дирљивим речима: Ја се зовем П. С. и ученик сам четврте године Ваздухопловне академије. Стипендију Фондације „Мали свет“ примам последње две године школовања. Ова стипендија ми много значи. Како већ девет година ова фондација помаже нама, ученицима Ученичког центра Београд, наша захвалност, из године у годину је све већа. Сазнање, да о нама, сем наших родитеља и државе, брину неки други, добри људи, у нама буди жељу, да и ми будемо хумани. Сигурно је, да је свако од нас размишљао о томе, да у будућности, када будемо одрасли људи, и ми некоме помогнемо. Можда нећемо моћи да помогнемо онолико колико то чине добротвори из Фондације „Мали свет“, али наша одлучност, жеља и воља да узвратимо добрим делом, никада неће нестати. Ове године су додељене 32 стипендије средњошколцима од првог до четвртог разреда. У име свих мојих вршњака, и оних млађих од мене, у моје име, и име свих наших родитеља, захваљујем се на хуманости, која је обрадовала све нас.“

Уз обећање да ће контактирати своје стипендиторе и заједничку фотографију за крај овогодишњег дружења договорен је сусрет у следећој школској години.

 

X