Министaр просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић на пријему ученика првог разреда у РЈ „ЗМАЈ“

Министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић, присуствовао је усељењу ученика у Ученички центар Београд, РЈ „Змај“ у Земуну. Ученицима је пожелео добродошлицу и срећан почетак нове школске године.

Обративши се ученицима, родитељима, васпитачима и свим запосленима истакао је своје задовољство што присуствује свечаности поводом пријема нове генерације ученика у ову радну јединицу која нуди савремене услове смештаја за 180 ученика из различитих крајева Србије. Нагласио је да је ученицима дом, њихова друга кућа, а не само место где ће после наставе проводити време, наводећи да су сви програми и ваннаставне активности осмишљени да би се осећали добро и слободно време испунили квалитетним садржајима. Министар је, такође истакао да су делићи мозаика успешно склопљени, на радост многобројних ученика којима ће ново домско рухо учинити боравак што пријатнијим, а што ће  бити део успомена најлепшег младалачког периода живота.

Овом приликом наглашен је значај последњих инвестиционих радова који су започети у јуну ове године, а чијим су недавним завршетком адаптиране 22 собе, од којих свака има купатило.

У присуству директора Ученичког центра Београд, др Љубише Антонијевића и помоћника министра за инвестиције и ученички и студентски стандард, господина Милутина Ђуровића, министар је обишао нови уређени простор у овој радној јединици, као и уређене спортске терене на отвореном: кошаркашки, одбојкашки терен и теретану на отвореном у које је Ученички центар уложио сопствена средства.

Јелена Драгићевић

РЈ „Змај“