На концерту Ансамбла народних игара и песама Србије КОЛО

Фолклорна секција је ових дана организовала аудицију којом је и почела свој рад у овој школској години. Окупили су се досадашњи чланови али и нови, млади ученици. За досадашње чланове је то била прилика за дружење а нови чланови су показивали радозналост. Управо ових дана смо добили и прилику да заједно погледамо како то раде врхунски играчи, чланови професионалног Ансамбла Коло. Био је то наступ поводом Дана европске баштине 2023. Ова културно-туристичка манифестација се организује широм Европе у виду представљања културног наслеђа као заједничке баштине европских народа. Ансамбл Коло је најбољи амбасадор наше народне игре и песме.

Међу многобројном публиком били су и наши ученици. Сви су имали иста очекивања: широк репертоар, врхунски наступ, најлепше народне ношње. Тако је и било, праве бравуре чланова Ансамбла биле су праћене бурним и честим аплаузима задовољне публике.

Играчи су различитих старосних доби, од младих до искусних. Упознали смо једног од играча који наступа у Ансамблу већ две деценије. У публици је била и његова породица, подржава га као првог дана. Сазнали смо да је ћерка кренула његовим стопама, похађа Балетску школу одсек народне игре. За будућност Ансамбла Коло не треба бринути.

Наши ученици су понели дивне утиске. Предстоји нам рад током школске године како би и ми дали допринос очувању традиционалне народне игре. Недостају нам мушки чланови. Прикључите нам се, чекају вас одлични кореографи и позитивна атмосфера на пробама.

Васпитач Милоје Кнежевић