Наши ученици освајају медаље на међународном турниру

Протеклог викенда наши ученици, чланови спортске секције стрељаштво, учествовали су на VII Међународном турниру „Иштван Пољанац” одржаном на Војној академији у Београду. Изузетно тешки временски услови, киша и температура испод 10 степени Целзијуса нису успели да победе знање, вољу, жељу и упорност наших ученика да се такмиче, раме уз раме са другарима из два клуба из Мађарске и четири клуба из Србије у дисциплини таргет спринт, која је ове године одржана на отвореном.

Такмичарска екипа Ученичког центра Београд бројала је осам такмичара који су се такмичили у јуниорској конкуренцији. Уз велику радост, ученик Милан Милетић је освојио друго место, док је ученик Никола Туфегџић освојио треће место, обојица учиници РЈ „Карађорђе”. Велику подршку, учествујући на турниру, су дали и ученици из РЈ „Алекса Дејовић”.

Стрељачки клуб „Академац” организује по седми пут овај турнир, у знак сећања на свог дугогодишњег председника клуба, тренера, међународног судију стрељаштва, предавача на Катедри наоружања, васпитача и старешине Одреда извиђача Војне гимназије „ВОГИ”, Иштвана Пољанца, који нас је прерано напустио.

Осим такмичења, на наши ученици су упознали и освајача олимпијске сребрне медаље у стрељаштву, Дамира Микеца, са којим су разменили искуства са овог турнира.

Посебну подршку нашим ученицима је пружио и председник УО СК „Академац”, пуковник Дејан Куртов.

Горан Рашић,
РЈ „Карађорђе”