Недеља сећања и заједништва

С обзиром да је у фебруару активност „Игре без граница“ направила фантастичан одјек и изазвала велико интересовање ученика, мушки део колектива РЈ „Алекса Дејовић“ је у оквиру Недеље сећања и заједништва, одлучио да поново организује ово такмичење. Ова активност је за циљ имала одавање поштовања жртвама из прошлогодишњих мајских трагедија, као и неговање културе сећања и промоцију емпатије, толеранције и поштовања.

Свака радна јединица је представљала тим за себе, а ученици су прелазили полигон и кроз своје умеће у фудбалу, кошарци и рукомету дали све од себе како би дошли до победе. Велики број домаца је дошао да подржи своје пријатеље и показао шта значи фер и спортско навијање. Победу је однела РЈ „Змај“, али сложили смо се да је ово заједничка победа свих учесника, који су показали шта је то поштена борба, тимски дух и међусобна подршка.

Задатак нам је био да ставимо акценат на важност развијања врлина као што су саосећање и солидарност међу младима као битних услова за грађење праведног и успешног друштва.

Маријана Шешић, васпитач