Нови пројекти – Упознајмо се – културном баштином до толеранције

Задовољство нам је што су се ове школске године, на иницијативу колега из Дома ученика у Ловрану, васпитачи Ученичког центра Београд укључили у е-Twining пројекат: Упознајмо се – културном баштином до толеранције. Постали смо део тима у коме учествују колеге из домова у Огулину, Сарајеву, Кикинди, Сомбору и Суботици.

Основна идеја пројекта је да се кроз упознавање културне баштине народа региона развија толеранција  према различитостима код ученика.

План је да пројекат траје 12 месеци, а активности би се одвијале јаданпут месечно. Сваког месеца ученици ће добити по један задатак који ће презентовати другим учесницима. За почетак ће бити одабран лого пројекта са ученицима, а први задатак ће бити везан за презентацију традиционалних јела. Остали задаци везују се уз истраживање најпознатијих манифестација, народних обичаја, фолклора, верских обичаја, заштићену културну баштину и сл. Последњи месец пројекта биће посвећен евалуацији.

Позивамо ученике Ученичког центра Београд да се укључе у овај пројекат и допринесу ширењу идеје толеранције својом културном разноликошћу.

Координатор васпитне службе Мирјана Илић

Помоћник директора за васпитни рад Верица Крша