Одржани  25. сусрети домова – Републичка домијада

У суботу 13.05. одржани су још једни сусрети домова из читаве Србије. Такмичење је започело спортским такмичењима дан раније. Свечано отварање и културни део Домијаде одржжан је у ЦК Влада Дивљан. Ученици су дочекнани у Дому ученика Милутин Миланковић који је био домаћин и организатор, као и у Дому ученика средњих школа Јелица Миловановић који је био организатор у спорту.

Такмичење је прошло у пријатељској атмосфери у којој су ученици могли да се упознају, размене утиске и искуства о домском животу, припремама за такмичење и изазовима са којима су се сусретали. Један дан био је довољан да се ученици зближе седећи у дворишту и одмарајући се после наступа или холу Дивљана чекајучи свој ред на наступ. Узбуђење ученика пред наступ само говори о томе колико им значи такмичење и колико су себе дали свему што су извели. Бодрења и подршке није мањкало ни током наступа, а посебно при читању резултата које су пратиле овације и опште одушевљење ученика.

Наша ученица Марија Станковић освојила је прво место у шаху. Екипно УЦБ освојио је друго место у женској конкуренцији, а у стоном тенису освојили смо друго место у конкуренцији дечака и треће место у женској конкуренцији. У културном делу ученици су се као и досад такмичили из области музике, глуме, поетског приказа, плеса, фолклора. Наши ученици освојили су прво место у категорији плес и драмски приказ, док су у категорији класичне музике освојили друго место. За најбољу женску улогу одабрана је наша ученица Лола Милошевић.

Домијада је још једном испунила свој главни циљ, а то је стицање пријатељстава и упознавање, док је рангирање било и остало само њен пропратни део. До следећих сусрета делимо са вама слике и део атмосфере.

Васпитач: Марина Радовић