Овације за крај Домијаде

После две године паузе, средњошколски домови београдског региона су јуче, 14. априла, одмерили своје снаге у сценско-музичком такмичењу које је, као и увек, најлепша завршница Домијаде.

Ученици, васпитачи, сарадници, родитељи и остала публика су већ од поднева били у Центру за културу „Влада Дивљан“ нестрпљиво ишчекујући шесточасовни програм. Овогодишњи организатор Домијаде, Дом „Милутин Миланковић“, је својим програмом отворио такмичење, а потом су уследили наступи домова „Јелица Миловановић“, ПКБ, „Патријарх Павле“ и на самој завршници нашег Ученичког центра Београд. Ученици су се такмичили у седам категорија: драмски приказ, модерни плес, поетски приказ, етно, популарна и класична музика и фолклор. Сви су се потрудили да представе свој дом на најбољи могући начин, а сарадња и тимски рад су се на сцени препознали и наградили аплаузом од публике.

Свако је имао свог фаворита, а стручан вишечлани жири је за најбоље прогласио наше:

  • Драмски приказ „Проба је да се проба“
  • Модерни плес „Ја“
  • Класична композиција: „Танго за Клод“ Ричард Галиано (квинтет)

Друго место су освојили наш:

  • Поетски приказ: „Ђе рече Јапан“ Матија Бећковић
  • Фолклор: Шопске игре
  • Етно музика: „Трансилванија“

Наш наступ у категорији популарне музике, инструментална композиција „Њујорк, Њујорк“, је рангиран на трећем месту у својој категорији.

Честитамо свим ученицима и васпитачима на заслуженом успеху! Имамо разлога да будемо поносни на своје ученике који су потрудили да прикажу и покажу најбоље од себе за свој дом, иако припадају неким новим генерацијама које се први пут сусрећу са Домијадом. Нестрпљиво чекамо такмичење домова на републичком нивоу, чији смо ми домаћини средином маја.

Сузана Николић