Посета биоскопу и позоришту

Ослушкивали смо жеље наших ученика и у првим недељама децембра организовали смо посете биоскопу и позоришту. Наши ученици су имали прилике да погледају филм Гучијеви и позоришну представу Хипноза једне љубави.

Ево њихових утисака:

Филм „Гучијеви“

Ученици нашег дома гледали су филм Ридлија Скота „Гучијеви“ који и даље прати одлична маркетиншка кампања уз негодовање породице Гучи. Ученички центар Београд је овог пута организовао мини промоцију и извлачење добитника карата на свом инстаграм профилу uc_beograd. Наше радне јединице имају своје закључане инстаграм налоге који прате догађаје у свакој од њих, промовишу домске активности и служе као један од начина едукације ученика и место за поделу едукативних садржаја за наше ученике. Као, рецимо, кровна активност отворена за све заинтересоване, а у циљу да се приближи својим ученицима, инстаграм налог uc_beograd пратиће и објављивати актуелности и садржаје из нашег домског живота. Позивамо вас да нас запратите.

Након одледаног филма ученици су имали различите утиске. У жељи да чујемо њихово мишљење и развијамо навику да га искажу без обзира на ставове већине и подстичемо толеранцију на различитост, преносимо утиске два ученика РЈ „Алекса Дејовић“.

Лидија Лазић, први разред:

Породица Гучи је као породица веома специфична и занимљива, што сам филм чини привлачним за гледање. Радња филма прати дешавања у породици Гучи и настанак самог бренда и робне марке Гучи. Јако је занимљив, држи пажњу, глумци су савршено одглумили.“ Зар свачије мишљење треба тако да звучи, зар свака особа има исто мишљење? Не, не треба и не, нека смо сви различити и имамо другачије мишљење и доживљаје.

Моје утисци након одгледаног филма мало се разликују од наведеног. Као тема за настанак филма послужио је живот породице Гучи и сам настанак истоименог бренда, што филм са једне стране чини занимљивим и привлачним за гледање. То би нама младима требало да буде интересантно и да нас одведе пут биоскопа. Међутим, постоји и друга страна гледања филма, а то је начин на који су поједини ликови представљени и како су то глумци изнели. У филму глуми позната певачица Лејди Гага која је савршено одиграла улогу младе Патриције Ређијани. То не могу рећи за неке из познате глумачке екипе. На пример, глумац Џаред Лето који је глумио Паола Гучија је био смешан у неким тренуцима, али и иритантан. Доста његових, да кажемо „фора“, или покушаја да испадне духовит је узето из старог скеча „ Мапет шоу“. Целокупна радња је могла бити сажета у деведесет минута и тако бисмо имали један али вредан филм од сат и по времена, а не овако: филм је трајао 2 сата и 40 минута и тако непотребним детаљима прилично досадио оно што је било занимљиво. Мислим да је то главни разлог зашто ми филм није држао пажњу. Да краће траје, мој утисак би био другачији.

Матеја Животић, први разред:

Дугоочекивани филм Ридлија Скота „The House of Gucci“ оправдао је наше претпоставке формиране на основу гледања трејлера који су нам добро заголицали машту.

Врло интригантна прича о љубави, освети, похлепи и жељи да се има моћ сама по себи привлачи пуно пажње. Мислим да је изабрана позната певачица која је главна глумица филма, Лејди Гага, заправо најбољи магнет за милионску публику. Она не само да је одрадила маестрално део посла у вези са привлачењем пажње да се филм одгледа, већ и онај битнији за успех филма, а то је глумачки, чиме је направила стабилан темељ у свету филма. Такође, за овакав успех био је важан и одабир осталих ликова. Довољно је рећи само име Ал Паћино, Џереми Ајронс, Адам Драјвер и Селма Хајек и свима ће бити јасно да се такав спектакл не пропушта.

Добар сценарио, интересантна тема, страсна љубав Патриције и Мауриција која прераста у своју супротност, богатство и гламур модног бренда, али и нездрави односи међу члановима породице који доводе до пропасти њих самих, сјајна глумачка постава, лепи кадрови амбијента, и више су него добри разлози да се одвоји два сата и погледа ово филмско дело.

Следећи пут се дружимо у позоришту и гладамо представу „Хипноза једне љубави“. Чекамо ваше утиске!

РЈ „Алекса Дејовић“

Хипноза једне љубави

Представа ,,Хипноза једне љубави“ започиње разговором Миле и чувеног Маја. Замишљена, лепа девојка која живи на планини и разговара са небом – чудан призор за једну сеоску, српску породицу. Ситуација која из дана у дан забрињава њене родитеље постаје све озбиљнија, уједно и центар радње ове представе. Мајка Соја је осуђује и даје јој дијагнозу шизофреније, док је отац, који је такође сањар, донекле разуме. Причу о младим људима који беже из земље у потрази за бољом будућношћу, одлично описује овај полуфантастични комад. Милин брат који је оженио жену из Индијанског племена, и Мила која се удаје за човека с друге планете, бивају несхваћени од стране родитеља и околине. На крају, када Мила оде и уда се за човека ког је волела, Соја и Ранко остају сами у свом топлом дому. Драги остаје да очајава, док га отац узалудно теши. Брат и снаја не дођоше из Канаде, као ни пријатељ Добри облак који лети. Свако је отишао својим путем, где га је љубав одвела. Баш као што је Ранко рекао – Побогу, Сојо, па љубав је највећа хипноза!