ПОСЕТА ИЗЛОЖБЕ „ЧИСТАЧ“ МАРИНЕ АБРАМОВИЧ

Ученици радне јединице ”Петар Драпшин” искористили су прву среду у месецу, дан када је улаз у Музеј савремене уметности бесплатан, како би погледали поставку светски признате уметнице Марине Абрамович, рођене у Београду. Изложба под називом ”Чистач” представља ретроспективу њеног уметничког стваралаштва које траје више од пет деценија. Марина Абрамович је пре свега позната као перформанс уметник, чије су визије уметности често биле забрањиване, изазивале буре у јавности и свакако никога нису остављале равнодушним.

Ученици који су имали прилике да посете ову изложбу носе и различите утиске, од недопадања, неразумевања те врсте уметности, до потпуног одушевљења. Управо те, различите емоције, која она изазива код гледалаца, чине Марину Абрамович интригантном и занимљивом.

Неки од утисака наших ученика:

”Још увек сам под утиском, јако ексцентрично и неуобичајно стварање” – Анђела П.

”Из ове изложбе сам закључила да је Марина Абрамович једна изузетно интригантна и занимљива личност, идеје су јој необичне и занимљиве и све везано за њу и њено стваралаштво је тако” – Тијана К.

”Нисам заплакала, нити открила суштину живота, а нисам осетила метафизичку моћ Марининог духа али сам се доиста запитала о границама бола” – Ана К.

”Чудно и језиво” – Катарина С.

“Уметност је људска потреба за исказивањем емоција. Марина то ради на уникатан начин. Свима топло препоручујем да посете изложбу” Чистач” – Никола К

“У тренутку сам била уплашена, временом узнемирена због свих ствари које сам видела, а касније је то прерасло у знатижељу и желела сам још” – Симона Ј.