Посетили смо позориште и биоскоп

Ученици Ученичког центра Београд имали су прилику у протеклом периоду да одгледају један мјузикл и нови домаћи филм. Ево прича о томе:

Мјузикл ,,Фантом из опере“

Крајем месеца марта ученици Ученичког центра су имали прилику да оду у Позориште на Теразијама и одгледају мјузикл ,,Фантом из опере“. Мјузикл је рађен по роману француског писца Гастона Лерија.

Прича у мјузиклу почиње у ноћи тријумфа оперске певачице Кристин на гала вечери поводом пензионисања старих управника. У то време су кружиле гласине да у опери живи фантом који се оглашава писмима. Током извођења ,,Фауста“ главна певачица остаје без гласа, а велики лустер пада на сцену, чиме свима постаје јасно да је фантом ту. Преплитањем двеју реалности у мјузиклу покреће се љубав главног јунака, тајанственог фантома, према таленту младе оперске певачице и њеном анђеоском гласу, према Кристин. У овом мјузиклу реч је о жртвовању, давању, преданости, надању и све је то посвећено уметности. Главни јунак мјузикла фантом јесте заправо музика.

,,Представа ,,Фантом из опере“ била је веома уметнички надахнута, са одличним концептом и добрим заплетом. Међутим, мислим да је временско ограничење од два сата и 30 минута онемогућило боље развијање лика самог фантома. Ултимативно овај мјузикл са нама дели причу о љубави човека који је био одбачен од свих и када је коначно била узвраћена, било је прекасно.“ – Алекса Чкаутовић

Запажања осталих ученика РЈ ,,Петар Драпшин“:

,,Представа је била јако узбудљива, а сам крај је био неочекиван.“

,,Динамична представа са пуно непредвидивих садржаја.“

Васпитач

Љиљана Дашић

Било једном у Србији

Ученици Ученичког центра Београд у четвртак, 07. 04. пристуствовали су пројекцији филма Било једном у Србији, редитеља Петра Ристовског у биоскопу Таквуд Синеплекс.

Радња филма смештена је две године након Првог светског рата у Лесковцу. Главни јунак овог филма, Цоне, долази у свој родни град и својим знањем које је стекао у Манчестеру покреће успешну текстилну индустрију. Љубавна прича која је прекинута ратом наставиће упркос свим препрекама које су у међувремену настале.

Вративши нас у тешка времена након рата, филм нам је  показао и да у лошим тренуцима могу да се десе лепе ствари, а ученици су били инспирисани и подстакнути емоцијама поделили су прве утиске са нама.

Шта ученици кажу о филму:

„Богат човек је постао сиромашан, а сиромашан човек је постао богат.“ Вељко Пантелић – РЈ Алекса Дејовић

„Филм нам даје поуку да никада не треба да одустајемо од својих циљева, а да материјалне ствари нису толико битне у животу.“ Урош Пауновић – РЈ Карађорђе

„Чуда се дешавају и не треба да престанемо да верујемо у њих.“ Жељана Живковић – РЈ Карађорђе.

Васпитач

Ана Јаблановић