Поводом Дана Ученичког центра одржан турнир у малом фудбалу

„Змај” заслужено најбољи

Поводом Дана Ученичког центра, у среду, 12. октобра одржан је турнир у малом фудбалу у балону „Корн продукт”. Ученици РЈ „Змај” заслужено су освојили прво место, демонстрирајући атрактивну и ефикасну игру, почевши од првог кола па све до финалне утакмице и победе против другара из РЈ „Стеван Чоловић” (4:0). Код девојчица, направљене су комбиноване екипе, а све у циљу да квалитет буде што равноправнији, а саме ученице осете сву драж овог лепог и динамичног спорта.

У заиста одличним условима, вероватно и најбољим у последњих десетак година, сви учесници показали су велику жељу за спортским надметањем, свесни важности фер-плеја на самом терену али и ван њега. Од првог меча између „Змајa” и „Карађорђа” осетио се такмичарски набој, потреба и воља за победом и освајањем традиционалног турнира, који се годинама већ одржава.

У односу на остале радне јединице, екипа „Змаја” је текуће школске године доживела најмање промене у саставу што се видело у смислу уиграности, стеченог аутоматизма и међусобног разумевања на терену. Између осталог, њих тројица су прошле године били у екипи која је репрезентовала Ученички центар на Градској домијади (Вељко Јевтић, Илија Павловић и Стефан Трајковски).

„Карађорђе” је, у евидентно промењеном саставу, могао да им парира само у уводних неколико минута утакмице. Како је време одмицало, смисао за комбинаторику, али и физичка припремљеност и техничка обученост ученика из „Змаја” дошла је до апсолутног изражаја што је и крајњи резултат илустровао (3:1).

У првом полуфиналном сусрету, екипа „Стеван Чоловић” пријатно је изненадила стилом игре и показаном снагом у дуелима. „Петар Драпшин” као да није био најбоље припремљен за интезитет саме утакмице, на почетку је примио чак три гола, до полувремена пет, тако да је исход првог финалисте био само формалност у наставку утакмице (5:2). Друго полуфинале требало је да представља „фудбалски класик” Ученичког центра, с обзиром на изграђени ривалитет „Змаја” и „Алексе Дејовића” последњих година. Ипак, „смена генерације” у „Дејовићу” квалитативно је утицала да „Змај” предвођен Јевтићем и Трајковским, пре свих, муњевито стекне убедљиву предност (3:0) коју њихове колеге и другари касније никако нису могли да надокнаде. Успела је радна јединица са Звездаре да се резултатски приближи на 3:2, међутим „Змај” је брзом и ефикасном игром одговорио везаним головима Павловића и Војиновића, а посебно леп био је погодак изведен лоб ударцем из пуног трка за коначних (5:3).

У дуелу за треће место, ученици из „Дејовића” желели су да поправе утисак и прикажу се у бољем светлу. Јасно је било обема екипама да морају више и паметније да трче, користе простор и указане шансе. Бољи почетак, далеко продуктивнији од ривала, имао је „Дејовић” предвођен ученицима који активно тренирају фудбал – Миљаном Вучетићем и Срђаном Миладиновићем. Рано и убедљиво вођство, које је до полувремена износило (4:0), омогућило им је да тактички повученијим приступом из контранапада сачекају повољне прилике и тако „докусуре” ривала. „Драпшин” је у наставку имао више конкретних шанси, али је мало њих искористио. Јесте смањио, прво на (4:1), па на (5:2) али није имао снаге и квалитета да направи преокрет. На крају, „Дејовић” је дошао до трећег места победом (6:3).

Очигледно веома мотивисани, ученици РЈ „Стеван Чоловић” приступили су финалном дуелу можда и мало агресивније, намерени да физички и тактички испарирају фавориту са „друге стране обале”. Било је шанси са обе стране пре уводног гола „Змаја”. У међувремену, ношени и подршком са трибина, на моменте френетичном од стране другара, на хлађење су послати, по двојица из екипа, због нешто агресивније игре и недозвољене вербалне комуникације.

Упркос великој жељи ученика из Хумске, „Змај” је континуирано увећавао вођство, играо лепо за око, а посебно је потезима пленио Трајковски, иначе фудбалер Земуна. Уз помоћ Павловића, Војиновића и Кнежевића, пре свих, без резултатске неизвесности, али у виском интезитету меч је окончан резултатом (4:0).

Уследило је искрено и спонтано славље, у друштву са ученицама из „Змаја” које су учествовале на турниру. Њих три активно тренирају фудбал, несебично су своја знања, на поменутом мечу комбинованих екипа, поделиле са осталим ученицама које су квалитативно, ипак, у великом заостатку.

Немања Марковић

Резултати:

Дечаци

четвртфинале

„Змај” – „Карађорђе”   3:1

полуфинале

„Змај” – „Алекса Дејовић”   5:3

„Стеван Чоловић” – „Петар Драпшин”   5:2

за треће место

„Алекса Дејовић” – „Петар Драпшин”   6:3

финале

„Змај” – „Стеван Чоловић”   4:0

Девојчице

„Змај” – Остатак центра   6:1