ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА „БОЈЕ ШТЕКА“

У четвртак, 28. марта ученици Дома ученика средњих школа Београд су посетили „Академију 28“ и одгледали представу „Боје штека“. Веома весела и динамична атмосфера владала је на сцени, са изведеним реалним ситуацијама које нас окружују. Прича о наставнику српског језика, пропалом власнику киоска брзе хране и машинском техничару без посла који се окрећу  криминалу, сматрајући да им је то једино преостало.

Кроз комичан приказ указано је на тужну судбину тројице људи који покушавају да обезбеде боље материјалне услове, не сналазе се у транзицији и мисле да је криминал најисплативији и пут до „брзе лове“, али ни у томе не успевају  и прилично су неспретни што доводи до низа непредвиђених догађаја.

Глумци су тему о „губитницима“ који од својих живота покушавају да извуку максимум дочарали на себи својствен начин. Успели су да горкој  причи дају дух нашег менталитета, уз бројне духовите реплике. Протагонисти „Боје штека“ су нас насмејали до суза, одагнали на тренутак наше бриге и својом позитивном енергијом навели да на свакодневне ситуације гледамо другачије.