Позоришна представа „Ноћна стража“

Ученички центар Београд отворио је позоришну сезону представом „Ноћна стража“ у Атељеу 212.
Ноћна стража је комедија која се дешава у Београду тридесетих година прошлог века. Радња прати породицу пропалих богаташа, која покушава да поврати богатство разним сплеткама које укључују лоше песнике, лажне аристократе и осиромашено племство.
Представа је одличан сплет комичних  заплета и симпатичних глумачких бравура. Као таква је, од самог почетка па до краја, засмејавала, забављала и водила публику, на челу са нашим ученицима. Посебан утисак ученика био је и спонтани смех глумаца на сцени који се преносио на присутне гледаоце, у више наврата, и тиме остварио посебну конекцију са публиком.
Поред добре забаве и доста смеха, овом представом, многим ученицима прве године отворили смо врата позоришног живота Београда и мало их растеретили након великих промена које су уследиле доласком у нову средину и школу.

Да следећи културних дешавања преносимо утиске неких од ученика:

„Одлична представа. Смејао сам се од почетка до краја“ – Марко Пушица.

„Први пут сам била на представи у Београду и нисам знала да ли ће ми се допасти. Свидео ми се и заједнички одлазак до позоришта са другим ученицима. Представа је била одлична. Баш сам се слатко исмејала“ – Анастасија Ивановић.

„Презадовољна сам целокупним утиском представе. Забавно, комично, опуштајуће искуство“ – Катарина Зечић.

Јована Јелић, васпитач у РЈ „Алекса Дејовић“