УЧЕНИЧКИ КУТАК / АКТИВНОСТИ У ДОМУ / КОРИСНИ ЛИНКОВИ /// Промоција књиге и изложба ликовних радова Моме Капора

Киша и лоше време нису спречиле заинтересоване љубитеље и поштоваоце лика и дела Моме Капора да посете промоцију књиге ”Најлепше приче Моме Капора” употпуњену изложбом његових слика и цртежа.

Заједничка љубав према стваралаштву Моме Капора упутила је неколицину ученика РЈ ”Петар Драпшин” у просторије Општине Врачар, где се одржала манифестација промоције, изложбе и подсећања на великог Мому, на десетогодишњицу његове смрти (03.03.).

Наши ученици су имали прилике да одгледају део емисије у којој је гостовао Мома ”Живети као сав нормални свет” Тање Петернек, затим да уживају у одломцима његових кратких прича које је читала чувена глумица Рада Ђуричин”, као и у причама и сећањима на Мому, такође наше познате књижевнице и сликарке, Мирјане Бобић Мојсиловић. Након прича и сећања Моминих пријатеља из јавног и културног света, уприличен је коктел за све посетиоце, где су наши ученици уживали у изложби Моминих слика у друштву познатих глумаца, новинара, књижевника…

Да би мотивисали наше ученике, који нису имали прилике, да прочитају неко од безброј Моминих романа и прича, у прилогу достављамо и препоруке ваших вршњака, у нади да ћете и ви открити и  уживати неку занимљиву причу или роман, као и илустрације и цртеже које прате скоро све његове књиге.

     ”Од срца препоручујем књигу ”Сања”, која поред фантастичних илустрација, представља једну љубавну причу и на симболичан начин показује шта и како се дешава када се љубав гаси и вољена особа нас превари…” / Симона Ј.

     ”Свим ученицима бих препоручила роман ”Провинцијалац” који говори о добру и злу, успеху и поразу и свим недаћама које нас прате кроз живот” / Тијана К.

     ”Својим вршњацима препоручујем књигу ”Белешке једне Ане”, која на занимљив начин приказује размишљање наше вршњакиње, са којим свако у неком тренутку може да се поистовети” / Миона В.

     ”Као велики љубитељ Моме Капора, и као писца и као сликара, мислим да је свако дело до кога наши ученици дођу, вредно читања, а у овом тренутку бих, можда, препоручила књигу ”Магија Београда” да нашим ученицима, онима који су од скоро у Београду, приближи овај велики град и да у неком од многих духовитих прича можда препознају место из кога долазе, а ученицима који су у нашим домовима дуже време открије неке нове чари, па и ”магију” у граду који је за њих и где је свакако њихов Дом” / Јована Јелић, васпитач.