Републичка домијада у Лесковцу

Дом ученика средњих школа у Лесковцу био је овогодишњи домаћин Републичких сусрета омладине домова ученика средњих школа Србије. Такмичења у културно – уметничком стваралаштву, одржала су се у Народном позоришту, где је одржано и свечано отварање XXIII Републичке Домијаде. Ученици музичке секције: Зорић Јелисавета, Секулић Андрија, Филиповић Игор, Ђурић Срђан и Маринков Владета потрудили су се да свој таленат, виртуозитет  и умеће у музицирању презентују на веома високом извођачком  нивоу,  што је публика наградила громогласним аплаузом,  а стручни жири донео одлуку да они понесу титулу победника – 1. место у категорији класичне музике.

У категорији популарне музике ученице: Булатовић Маја, Гарић Милица, Константиновић Анастасија, Николић Марта и Јовановић Бојана, презантовале су своју вештину извођења и ове врсте музике, иако су резултати овога пута изостали, утисци публике и осталих извођача су потпуно позитивни!

У паузи која је уследила након презентовања културно – уметничког програма, наши ученици спонтано су извели краћи музички концерт, и презентовали нашу установу у правом светлу, показавши да пажњу посвећујемо неговању музичке уметности на високом извођачком нивоу, и да смо на ово путовање кренули у жељи да се дружимо и музицирамо са свим учесницима, и да нам приоритет није само такмичење, већ музика која је нама потреба.

Након овог дивног путовања, вратили смо се у Београд пуни утисака, остварили нова познанства и показали да музика заиста спаја људе на онај најлепши другарски начин!