Савиндан

          И ове године је приређена приредба у част првог српског архиепископа, Светог Саве. Домаћин овогодишње приредбе која се одржала у понедељак, 27. јануара је била РЈ Змај. Светосавска свечаност је традиционално започела ломљењем славског колача, а затим је хор отпевао химну Светом Сави. Након химне, присутне је поздравила управница дома Змај, Бранка Дамјановић, пожелела им добродошлицу и честитала славу. Такође, окупљене је поздравио и представник Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Мирослав Лукић.

          Сама приредба је објединила наизменично приказивање краћих драмских изведби, хорско извођење духовне музике, као и рецитовање песама у част нашег светитеља. Присутни су имали прилику да осете атмосферу неког старијег времена, како су се људи окупљали о славама и водили лепе разговоре. Ноту минулих времена је давао сам амбијент-сцена у коме су глумци били обучени у народњу ношњу и седели за славском трпезом. Осим здравица и лепих жеља које уз њих иду, главна тема разговора је био управо наш велики просветитељ у чију смо се част и окупили. Подсетили смо се разних вредности које нам је Свети Сава оставио у аманет, а такође нам је и проширена свест о ономе што је излазило из оквира његовог реформаторског рада: о његовој блискости са људима, доброчинству и љубави према другима.

          На крају приредбе, захваљено је Фондацији „Мали Свет“ на обезбеђивању стипендија нашим ученицима и додељене су награде за прва три места у светосавском литерарном конкурсу, а ученица Миона Вукић је прочитала победнички рад на тему  „Писмо Светом Сави“. Такође, читана су најуспешнија остварења радних јединица у спортским такмичењима, као и у појединачним категоријама на светосавском интерном турниру.