Семинар у Књажевцу

„Семинар усред распуста? Не, хвала!“

„Нисам никада била у Књажевцу, хајде да видимо како је тамо!“

И тако, реч по реч, договорисмо се да кренемо на пут.

Дочек колектива Дома ученика Књажевац био је срдачан, прави јужњачки. Топли доручак и кувар широког осмеха допринели су осећају да смо дошли код родбине и тај осећај нас је пратио до краја.

Затим смо почели са радом.

„Креирај успех – оствари свој потенцијал“

Најпре смо изнели своја уобичајена очекивања: да се међусобно боље упознамо, да чујемо нешто ново, да се дружимо….

Циљ семинара је да усвојимо стратегије, тактике и алате који ће на помоћи да постигнемо жељене резултате засноване на нашим вредностима.

Кроз разноврсне интерактивне активности одређивали смо свој компас, путовали кроз време од детињства до дубоке старости, дефинисали и преиспитали своја негативна и позитивна уверења, тражили у себи „дете сенке и сунчано дете“, тражили сопствене вредности које нам помажу да победимо страхове. Подсетили смо се како изгледа јасно изражавање  без оптуживања и критиковања али и исто такво слушање.

Анализирали смо стубове успеха: одговорност, мисао, акцију. Направили смо листу са постављеним циљевима из многих области живота. Поента је да иза сваке жеље треба да стоји љубав према животу, људима, ономе што чинимо, ономе што јесмо.

На крају смо правили колаж свог живота који смо дизајнирали тако да представља слику наше блиске будућности, подсетник где желимо да будемо.

Наши предавачи су нам држали пажњу својим креативним задацима који су једноставно постављени, али подстицајни и разноврсни. Посебан квалитет садржаја семинара су материјали и алати који су лако применљиви како у васпитној групи, тако и у свакодневном животу.

Наши домаћини су нам приредили заједничку вечеру где смо уз гурманске специјалитете и сјајан оркестар употпунили једно од очекивања са почетка семинара – да се добро дружимо.

Недостатак снега на Старој планини је омео додатне планове које смо одложили за следећи сусрет коме се сви унапред радујемо.

Александрија Караичић, проф. франц. јез.

РЈ „Змај“