Спортски догађаји поводом Дана Ученичког центра Београд

Поводом Дана Ученичког центра Београд, 1. новембра, у нашој установи одржан је низ догађаја. Између осталог, одржана су такмичења у стоном тенису и стрељаштву.

По 20 дијабола за природни „легални допинг“

На Дан ослобођења Београда у другом светском рату, 20.10, организовали смо Интерни турнир у стрељаштву у част Дана Ученичког центра Београд. Наши ученици чланови спортске секције стрељаштво, њих 29, из свих наших радних јединица узело је учешће на турниру  такмичићи се у дисциплини серијска ваздушна пушка.

Након пробне серије сви ученици такмичари су имали по 20 дијабола за „меч“, које су смирени и уз максималну концентрацију тихо „слали“ у црни круг у сами центар мете. Тих, по 20 дијабола, су након завршетка турнира, велике неизвесности а нарочито после проглашења победика подигли ниво три хормона среће, које од милоште зовемо „легални допинг“, код наших ученика изазвавши осмех на њиховим лицима, пријатељске загрљаје, осећај ужитка, смиреност, расположење и задовољство. На хормоне среће нису могли да остану имуни ни присутни васпитачи.

У дефинитивно најјачој конкуренцији до сада у конкуренцији дечака и девојчица, екипно и појединачно такмичари су заузели следећи пласман:

Дечаци-екипно:

  1. РЈ „Карађорђе“ ….. 409 кругова
  2. РЈ „Петар Драпшин“ ….. 349 кругова
  3. РЈ „Стеван Чоловић“ ….. 288 кругова

Девојке-екипно:

  1. РЈ „Карађорђе“ ….. 366 кругова
  2. РЈ „Змај“ ….. 123 кругова
  3. РЈ „Алекса Дејовић“ ….. 115 кругова

Дечаци-појединачно:

  1. Вељко Јанковић, РЈ „Карађорђе“ ….. 140 кругова
  2. Милан Милетић, РЈ „Карађорђе“ ….. 135 кругова
  3. Алекса Максовић, РЈ „Карађорђе“ ….. 134 кругова
  4. Марко Бојић, РЈ „Алекса Дејовић“ ….. 134 кругова
  5. Михаило Марковић, РЈ „Петар Драпшин“ ….. 134 кругова

Девојке-појединачно:

  1. Николина Батинић, РЈ „Карађорђе“ ….. 127 кругова
  2. Елеонора Радуловић, РЈ „Змај“ ….. 122 кругова
  3. Леа Миљковић, РЈ „Карађорђе“ ….. 121 кругова

Интерни турнир у стрељаштву ће остати упамћен и по томе што су три такмичара у конкуренцији Дечаци-појединачно имали исти број погођених кругова и тако делили треће место.

Успешно смо завршили овај турнир уз жеље да нам сваки наредни донесе оволико и још више среће и радости.

Васпитач Горан Рашић, координатор за стрељаштво

Интерни турнир у стоном тенису поводом прославе Дана дома Ученичког центар „Београд“

Поводом прославе Дана Ученичког центра „Београд“ одржан је турнир у стоном тенису у спортском центру „Пинки“. У екипној конкуренцији за дечаке пријављени су ученици из свих радних јединица, док су у конкуренцији девојчица учествовале ученице из РЈ „Алекса Дејовић“ и  РЈ „Змај“. Надметали су се по систему одређеним жребом на два добијена сета до једанаест поена, након чега су се најбољи из сваке групе пласирали у полуфинале. Одиграна је само једна елиминациона рунда и добијени су следећи резултати. У групној конкуренцији за дечаке прво место освојили су ученици РЈ „Карађорђе“, друго место ученици РЈ „Петар Драпшин“ а треће место ученици РЈ „Змај“. За девојчице прво место екипно освојиле су ученице РЈ „Змај“ а друго место ученице РЈ „Алекса Дејовић“. Победник турнира, у мушкој конкуренцији, био је ученик РЈ „Змај“ Цветковић Угљеша који је у финалу био успешнији од ученика РЈ „Петар Драпшин“ Јанковић Страхиње, док је треће место освојио ученик из РЈ „Змај“ Јевтић Вељко. У женској конкуренцији прва два места освојиле су ученице РЈ „Змај“ и то прво место ученица Радовановић Милица, друго место Лазовић Тамара, а треће место освојила је ученица из РЈ „Алекса Дејовић“ Урошевић Катарина.

Ученици су показали да уживају у стоном тенису и дуго након завршетка турнира играли су синглове и дублове у различитим комбинацијама. Овим дружењем омогућено је узајамно поучавање и унапређивање вештине играња овог спорта, али и склапање нових и утемељивање већ постојећих пријатељстава. Ученици су разумели значај фер игре, односно поштовање правила, судије и противника.

Захваљујемо се свим ученицима који су дошли на организовани турнир у стоном тенису и тиме промовишу активан приступ коришћења слободног времена, без обзира на то да ли им је мотив био да учествују и такмиче се или да се друже.

Радујемо се следећем сусрету!

Васпитач Ребић Сања