УЧЕНИЧКИ КУТАК / АКТИВНОСТИ У ДОМУ / КОРИСНИ ЛИНКОВИ /// Шведски сто за доручак у РЈ „КАРАЂОРЂЕ“

Од почетка другог полугодишта у РЈ Карађорђе кренули смо са послуживањем шведског стола, односно системом самопослуживања за доручак.

У континуираној тежњи да радимо на унапређењу и побољшању услуге коју Дом пружа, ујединиле су се жеље и предлози ученика на редовним састанцима Ученичког парламента и добра воља и разумевање од стране службе за исхрану и директора Дома.

Реакције ученика су изузетно позитивне, одушевљени су избором и разноврсношћу, а то потврђује и повећана излазност ученика на доручак. Чак и највеће „спавалице“ мотивисане су да устану на доручак, иако су друга смена.

Организационо се још увек усклађујемо и изналазимо најпрактичнија решења па је зато потребно стрпљење и разумевање док трпезарија не буде и комплетно технички опремљена за ову врсту послуживања. Коментари ученика:

  • „ Доручак је био сјајан. У последње четири године колико сам у дому, ово је најбоља иновација што се тиче хране. Не познајем домца који је рекао да је доручак лош.“
  • „Храна је много разноврснија и укуснија. Мањи проблем је ред који се ствара и чекање, али то је занемариво с обзиром на то да се боље хранимо.“
  • „Допада нам се овај начин послуживања доручка зато што имамо више избора. Свако нађе оно што му највише одговара.“
  • „Уштедела сам прошле недеље око 1000 динара – свако јутро сам доручковала у дому.“

           

X