Теретана на отвореном у РЈ „Змај“: демонстрација вјежби

Велики тренд новог спорта у свијету streаt workout испратио је Ученички центар Београд, те смо и ми у оквиру РЈ „Змај“ добили парк са више од 10 различитих справа, односно теретану на отвореном.

У четвртак, 8. септембра, одржан је приказ правилног извођења вјежби у теретани на отвореном у склопу РЈ „Змај“. Приказ је одржао Данило Шћекић, дипломирани професор физичког васпитања и васпитач РЈ „Карађорђе”. Сам је лично демонстрирао вјежбу на свакој справи, а потом укључио и ученике да покажу како се која вјежба изводи.

Васпитач Данило препоручује вјежбање на отвореном и набраја предности оваквог вјежбања услед пандемије вируса короне, а такође су ту и бенефити попут: јачања имуног система на свјежем ваздуху, бољи проток кисеоника него у затвореном простору, више витамина Д у организму…

Оно што је врло важно је и то да су саме справе подобне за сваког корисника, односно свака вјежба може да се прилагоди нивоу спремности вјежбача, како за почетнике, тако и за спремније вјежбаче.
Такође, његова препорука која је заправо и препорука Министарства спорта је да се вјежбе снаге изводе барем 3 пута недељно у периоду адолсенције, а теретана у оквиру радне јединице пружа савршене услове који то и омогућавају.

Присутно је било тридесетак ученика из „Змаја“ који су били јако задовољни и показивали велику заинтересованост за овај вид вјежбања, што говори да ће ово бити несумњиво једна од најпосјећенијих секција ове радне јединице.

Исидора Обрадовић

РЈ „Змај“