Треће предавање прим. др Жељке Кошутић на тему „Црне мисли и шта с њима”

Др Жељка Кошутић, психијатар и начелник дневне болнице за адолесценте Института за ментално здравље, одржала своје треће предавање нашим ученицима. Тема овог инспиративног предавања била је „Црне мисли и шта с њима”, а одржано је 20. маја у читаоници радне јединице Карађорђе.

Више од 50 ученика из свих радних јединица присуствовало је предавању, заједно са својим васпитачима и стручним сарадницима. Интересовање ученика било је изузетно, а посебно су их заинтересовали савети које је докторка Кошутић поделила о томе како се суочити са кризним ситуацијама и тешким тренуцима.

Током предавања, др Кошутић је на приступачан и разумљив начин објаснила узроке црних мисли и понудила конкретне стратегије за њихово превазилажење. Кроз интерактивне дискусије и практичне примере, ученици су имали прилику да науче како препознати негативне обрасце мишљења и како их заменити позитивнијим и конструктивнијим приступима.

Ученици су активно учествовали у предавању, постављали питања и делили своја искуства, што је допринело динамичној и подржавајућој атмосфери. Савети др Кошутић, посебно они који се односе на излазак из кризних ситуација, били су од велике користи и инспирисали су многе присутне.

Ово предавање је део континуираних напора Ученичког центра Београд да пружи подршку менталном здрављу ученика и да им омогући алате и вештине неопходне за успешно превазилажење животних изазова. Захваљујемо др Жељки Кошутић на њеном времену и посвећености, и радујемо се будућим едукативним догађајима.