Турнир у шаху

Након формирања шаховских секција у радним јединицама приступило се упознавању са теоријом шаховске игре и вежбањима између чланова секције. Поклањана је неопходна пажња новим члановима. У складу са Планом и програмом рада месец новембар је планиран за одржавање шаховског турнира на нивоу Ученичког центра Београд. Најбољи такмичари, у обе конкуренције, су са нестрпљењем очекивали да провере своје знање играјући партије са новим ривалима.

Резултати нису били у првом плану. Ипак су појединци и екипе својом вештином и знањем били бољи од других учесника. Екипни пласман у мушкој конкуренцији је следећи:

  1. РЈ „Петар Драпшин“,
  2. РЈ „Змај“,
  3. РЈ „Алекса Дејовић“.

У појединачној конкуренцији мушкарци су одиграли веома интересантан турнир а постигнути су следећи резултати:

  1. Вук Средојевић (РЈ „Петар Драпшин“),
  2. Огњен Радисављевић (РЈ „Петар Драпшин“),
  3. Михајло Марковић (РЈ „Змај“).

У конкуренцији дама нисмо имали довољно представница за екипно такмичење па су у појединачној конкуренцији девојке оствариле следеће резултате:

  1. Наталија Симић (РЈ „Стеван Чоловић“),
  2. Јелена Радоја (РЈ „Змај“),
  3. Анђела Радисављевић (РЈ „Змај“).

Турнир је испунио очекивања.Ученици су упознали љубитеље шаха из других радних јединица и са њима  разменили своје знање. Поред ученика који су већ наступали за екипу Ученичког центра Београд појавиле су и младе наде које својим познавањем ове витешке игре шаљу поруку да се на њих мора рачунати. Уследиће рад на стварању квалитетних екипа Ученичког центра Београд.

Милоје Кнежевић