УЧЕНИЧКИ КУТАК / АКТИВНОСТИ / КОРИСНИ ЛИНКОВИ /// Из Змаја у Партизан

Пре неколико дана, нашу радну јединицу посетио је високи двометраш, свима нама љубитељима националног спорта добро познат – Новица Величковић.
Скроман, једноставан, као што и делује на малим екранима, покуцао је на наша врата са жељом да сними неки кадар на терену који имамо, а за који каже да је био његов први терен за кошарку. Ми смо то са задовољством прихватили.
Новица је одрастао у Земуну, своје прве кошаркашке кораке је направио баш на нашем терену.

„Прешао сам у кошаркашки клуб Земун, цела моја генерација се преселила у кошаркашки клуб Земун и наше базе су углавном биле земунске школе. Временом како смо одрастали, све је више људи било на баскету. Било је више старијих и јачих и мени је у том моменту било само њих да добијем…одлазио сам кући размишљајући само како ћу да их добијем сутрадан. Ја бих волео да то и даље постоји, али се то изгубило, да чекаш терен по два – три сата и буквално не смеш да дозволиш да изгубиш“ каже Новица у видеу док шутира на кош терена Змаја.

 

Било да смо навијачи Звезде или Партизана, свакако не можемо да будемо равнодушни према Новици који је годинама носио дрес репрезентације, играо за јаке домаће и европске клубове и пензију дочекао управо у Партизану.

У кратком филму имаћете прилику да видите њега који је дошао да се подсети својих почетака.
Хвала Новице, било нам је задовољство!

Бранка Дамјановић
Исидора Обрадовић