УЧЕНИЧКИ КУТАК / АКТИВНОСТИ У ДОМУ / КОРИСНИ ЛИНКОВИ /// КОЛИКО ЈЕЗИКА ЗНАШ, ТОЛИКО ЉУДИ ВРЕДИШ

Или – QUI LINGUAS CALLES, TOT HOMINES VALES

каже позната латинска изрека, јер што више језика научите, веће су вам шансе  да постигнете жељене циљеве.

Знамо да почиње распуст и да једва чекате да завршите са школским обавезама, али ипак ћемо вам предложити да део слободног времена посветите учењу страног језика.

Зашто? Не само зато што вам знање језика помаже при тражењу посла, већ и зато што док учите страни језик вежбате мозак, упознајете друге културе, постајете отворенији, стичете пријатеље из целог света итд.

Све то већ знате, али никако да се натерате да почнете. Можда ће вам ових пар предлога помоћи да се покренете.

За почетак  скините апликацију DUOLINGO. То је бесплатна апликација помоћу које можете учити скоро све светске језике. Лекције вас воде корак по корак ка вишем нивоу и веома лако се прате. Ако желите да погледате њихову интернет страницу кликните овде.

Уколико желите да вежбате граматику онда скините BRITISH COUNCIL апликацију где ћете наћи граматичка вежбања од почетног до напредног нивоа. За њихову интернет страницу кликните овде.

Да бисте се лакше снашли, ево како апликације изгледају.

Постоји и сајт  www.tolearnenglish.com са разноврсним вежбањима са решењима и објашњењима који ће вам сигурно бити од велике користи када учите нове граматичке области или се спремате за контролни.

Наравно, постоји безброј сајтова за учење и вежбање језика, на вама је да нађете онај који вам  највише одговара. Покрените се, истражујте, „гуглајте“, открићете читав нови свет невероватних могућности!

Срећно!

Васпитачи: Александрија Караичић и Маријана Шешић

                                                                                               РЈ „Змај“