УЧЕНИЧКИ КУТАК / АКТИВНОСТИ У ДОМУ / КОРИСНИ ЛИНКОВИ /// Сарадња са локалном заједницом – добросуседски односи

     Сведоци смо да убрзани темпо живота, нарочито у великим градовима, не оставља пуно времена за пријатеље и дружење. Млађе генерације готово да и не познају ритуал испијања кафе са комшијама и колико су истините изреке да „Добар комшија вреди као брат“  или да ће ти у невољи први притећи комшија.

     Ми „Драпшинци“ имамо срећу да, због позиције нашег дома, још увек можемо осетити чари које су красиле Дорћол као један од најстарије насељених делова града. Поред модерних бутика и локала и даље наш крај обилује занатским радњама, кафићима и местима у којима се пије кафа са комшијом, плаћа до прве плате/ пензије.

     Цветно декорисани хол нашег дома, који можете видети на сликама, је управо доказ добросуседских односа. Запосленима у једном кафићу, недалеко од нашег дома, мењајући декорацију свог локала, пала је на памет идеја да би цвеће могло да краси и нашу установу. Обратили су се запосленима са том идејом и предали нам цвеће на обострано задовољство.

     Цвеће је свакао оплеменило наш простор, дуго је и трајало ( кажу за цвеће које дуго не увене да је поклоњено од срца), наишло је на диван пријем код ученика и запослених, а очували смо дорћолски  дух и традицију добросуседских односа.

     Цветни поздрав свима 🙂

     Јована Јелић.