УЧЕНИЧКИ КУТАК / АКТИВНОСТИ У ДОМУ / КОРИСНИ ЛИНКОВИ /// Резултати конкурса програма подршке матурантима „Припреми се – упиши се“

Дана 29. јануара 2021. године конкурсна комисија у организацији Центра за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Београду на основу прикупљене документације и договора са представницима факултета о типу и облику подршке коју су у могућности да пруже, формирала је ранг листу кандидата који су конкурисали.

Ученици су по расписаном конкурсу, контактирајући васпитаче и стручне сараднике (који су ажурирали неопходну документацију, којом су потврдили испуњавање критеријума конкурса) стекли услове за добијање подршке.

Од укупно 40 пријављених ученика из наше Установе 38 је рангирано и то:

РЈ“С. Чоловић“ – 3 матуранта;

РЈ“Змај“ – 6 матураната;

РЈ“П. Драпшин“ – 10 матураната;

РЈ“ Карађорђе“ – 19 матураната.

Други део програма чине две едукативне радионице: „Учи лако-сазнај како“ и „Управљање тремом и стресом“ чији је циљ психо-социјална подршка матурантима пред полагање пријемног испита. Радионице ће бити реализоване 24. и 25. фебруара између 12 и 17 часова. Заинтересовани матуранти могу се пријавити стручним сарадницима.

Ученици ће бити информисани о коришћењу олакшица (особе за контакт на факултету, датум почетка припремне наставе и сл.) током фебруара 2021. године након коначног договора Центра за развој каријере Универзитета у Београду са представницима факултета.

Честитамо свим одабраним матурантима и желимо им успешне припреме као и упис на жељене факултете!