ЗМАЈЕВЦИ ПРВИ НА СВЕТУ – СВЕТСКИ А НАШИ!

На 71. Светском трофеју, ОРКЕСТАР ХАРМОНИКА музичке школе Коста Манојловић, у узрасној категорији оркестра 19 година и млађи, освојио је ТИТУЛУ СВЕТСКОГ ШАМПИОНА ЗА 2021. годину. На тај начин, ова генерација младих уметника из Земуна уписала је своје име златним словима у историју не само Средње музичке школе, општине Земун, града и читаве државе, него и наше установе.

Ово такмичење је једно од три најпрестижнија такмичења за хармонику на свету а организује га Светска конфедерација хармоникаша. Ове године требало је да се одржи у Украјни, али је због пандемије пребачено у онлајн формат. Са својим видео снимцима су се представили оркестри из Кине, Хрватске, Турске, Словеније, Француске, Немачке и Србије, а жири су чинили еминентни професори из Европе, Кине, Америке, Русије, Украјне, Европе, Србије и земаља региона, различитих школа, култура и критеријума па је резултат утолико значајнији јер је оркестар оцењен са веома високим бројем бодова – 24.31 од могућих 25.

Оркестар чине ученици Средње музичке школе „Коста Манојловић“ из Земуна (две флауте, девет хармоника, клавир и кахон), а посебно смо поносни што су њих деветоро ученици наше РЈ „ЗМАЈ“. Велико браво за наше хармоникаше Симовић Луку, Симовић Лазара, Тејић Стефана, Томић Јована, Симић Предрага, Јончић Лазара, флаутисткиње Стојаковић Јану и Медић Елену, као и клавиристкињу Константиновић Анастасију. Желимо им пуно успеха и оваквих потврда  достигнућа и у наредном периоду, који је резултат дугогодишњег исцрпног рада!!!

Драгићевић Јелена, васпитач

РЈ „Змај“