34 године Ученичког центра Београд

Завршна свечаност поводом обележавања 34. године Ученичког центра Београд одржана је 1. новембра 2022. у ЦК „Влада Дивљан”. На почетку програма присутним званицама обратио се директор Ученичког центра Београд, др Љубиша Антонијевић срдачним речима добродошлице и изразио захвалност, најпре ученицима на указаном поверењу – јер су и ове године одлучили да одрастају под нашим кровом, а потом и васпитачима и осталим запосленима на сарадњи као и тимском раду – јер су учинили да ова установа успешно ради у четвртој деценији свог постојања. Поздрављајући присутне, честитао је Дан Установе ученицима и запосленима и истакао значајне резултате остварене у претходној школској години. Присутне је поздравио и помоћник министра просвете, науке и технолошког развоја, господин Милутин Ђуровић. Честитајући годишњицу, истакао је значај наше Установе за образовање ученика из целе Србије, као и будуће планове за инвестиције у сектору за ученички и студентски стандард.

Листајући календар дешавања у овој школској години истичемо све активности ученика и васпитача у којима су постигли запажене успехе, а посебно активности које смо уприличили за Дан Установе.

Ученици наше установе узели су учешће у расписаном литерарном конкурсу, као и фото конкурсу за Дан Установе и показали шта знају и колико су надарени. Најбољи су и награђени. У турнирима у малом фудбалу, стрељаштву и стоном тенису окушали су се појединци и екипе и у фер-плеј игри показали своје спортско умеће. Наравно, иако су сви победници, они најуспешнији су се издвојили и освојили пригодне награде.

Овогодишње обележавање Дана Установе уприличено је и свечаним програмом у Центру за културу „Влада Дивљан “ представом под називом „Традиционална бајка“ уклопљеном у домски живот, из угла домца, а испреплетан традиционалним обичајима у Срба, укључујући народне обичаје, музику, игру нашег народа.

Други део програма, као поклон гостима је наступ прве принцезе трубе Србије, Данијеле Веселиновић, која jе представилa своје виртуозно умеће, а све пристуне посебно је одушевио бис који су заједно одсвирали са нашом гошћом.