Дан Ученичког центра Београд

Први новембар постао је празник свих ученика и запослених у Ученичком центру Београд. Ове године обележавамо 34 године од интеграције београдских средњошколских домова у једну целиину, тада Дом ученика средљих школа Београд, а сада једини и највећи ученички центар у Србији. Као јединствена установа овог типа у нашој земљи, наше радне јединице представљају другу кућу, прави дом, за више од 1100 ученика из целе Србије, али и из региона.

Обележавање важног датума у нашем Ученичком центру Београд почело је у октобру, када су одржани спортски турниру у малом фубалу, стрељаштву и стоном тенису. На такмичењима је било изражено другарство, спортски дух и здрав однос према спорту и победи. Најбољи ученици награђени су дипломама, похвалама и признањима за своја постигнућа.

Током октобра трајали су фото и литерарни конкурс. Крајем октобра стручни жирији из обе категорије имали су тежак задатак да од великог броја пристиглих радова донесу одлуку и изаберу најбоље радове у обе категорије.

Завршна свечаност биће уприличена данас, у Установи Културе Влада Дивљан. Вечерас, у 20 часова, наши гости ће имати прилику да уживају у свечаности коју смо припремили. У првом делу програма представићемо рад наших секција – драмске, музичке и фолклорне, а у другом делу ћемо имати част и задовољство да уживамо у звуцима трубе у извођењу српске трубачке принцезе – Данијеле Веселиновић. Данас као врло успешна млада уметница која је основне академске студије на инструменталном одсеку трубе завршила на Академији уметности у Новом Саду, своје знање и умеће свирања преноси широм Европе путем наступа на различитим музичким манифестацијама, и управо из тог разлога прави  је амбасадор културе и чувар наше музичке инструменталне баштине.

Позивамо вас да будете наши гости и увеличате наше славље!

Добро дошли!