Додела стипендија Фондације „Мали свет“

У понедељак, 25.12.2023. године у просторијама РЈ „Карађорђе“ додељене су стипендије Фондације „Мали свет“ ученицима наше установе. Овогодишњи сусрет стипендитора и стипендиста је значајан по томе што је десети по реду, тако да је овај јубилеј имао нешто свечанију ноту.

Представник стипендитора, господин Влада Живановић, коме смо неизмерно захвални за сав труд и несебично ангажовање, уручио је уговоре и стипендије за 35 ученика из свих радних јединица Ученичког центра Београд, који су у пратњи својих васпитача присуствовали додели.

Са увек љубазним господином Живановићем ученици су разговарали о својим плановима за будуће школовање, а он је показао интересовање за њихово здравље, школски успех и мотивисао их да храбро крену ка зацртаним циљевима, истичући наду да ће и они једног дана, када буду одрасли људи помоћи онима којима је помоћ драгоцена.

И ове године, људи великог срца, стипендитори Фондације „Мали свет“, изразили су жељу да се и лично упознају са ученицима које стипендирају. Упознавање, размена топлих и срдачних реченица и стидиљива захвалност наших ученика била је утисак ове вечери. Отвореност и спремност да се нашим ученицима помогне је заиста искрена, а већина стипендитора који су присуствовали додели су то и показали истичући да су и током године, уколико буде потребно, ту да помогну. Господин Живановић је и овом приликом подстакао стипендисте да свакако контактирају своје стипендиторе (порукама, мејловима), истичући да је стипендиторима тај контакт заиста драгоцен.

Након фотографисања са стипендиторима договорен је сусрет у следећој школској години.

Ученички центар Београд се захваљује свим људима великог и топлог срца Фондације „Мали свет“ на разумевању, саосећању и дугогодишњој сарадњи.