Доживели смо Београд из најлепше перспективе

Није необично да наши ученици време изван просторија Ученичког центра Београд проводе на продуктиван и оригиналан начин. Овог пута за њих је било оганизовано нешто другачије: панорамско разгледање Београда отвореним аутобусом. Током овог излета ученици су имали прилику да чују велики број занимљивости и прича из богате истoрије града.

Током разгледања Београда прошли смо кроз све битне саобраћајнице града и видели Градску скупштину, Теразије, Трг Славија, Бранков мост, али и завирили у део Новог Београда. За то време чули смо занимљиве приче о Београду, његовој архитектури, историји и Београђанима. Сазнали смо зашто Споменик Београдском Победнику стоји баш на Калемегдану и колико је пута мењао име, шта се налази испод Цркве Св. Марка и још много тога. Такође смо прошли поред прве сијалице у Београду, упаљене давне 1893. године на углу Коларчеве и Македонске улице, као и најстарије сачуване куће подигнуте 1724. године на данашњој адреси Цара Душана.

Узбудљива вожња трајала је сат и по времена, уживали смо у интересантној причи водича задовољни што смо баш на овај начин крстарили улицама главног града.

Марина Џелетовић, васпитач

Утисци ученика:

Панорамско разгледање познaтих делова Београда доноси упознавање града на посебан начин. Уз причу водича уживала сам у погледу на архитектуру и друштву које је употпунило обилазак.

Емилија Крсмановић – III разред, РЈ ,,Стеван Чоловић”