Escape авантура наших ученика

Свесни да су виртуелни свет и разне видео игрице одавно део свакодневнице наших ученика, пратећи њихова интересовања, организовали смо им, како се испоставило одличну забаву кроз „escape room” авантуру.

Врхунска забава, решавање задатака и загонетки тимским радом, креативност и такмичарски дух, били су део утисака наших ученика. Прошле недеље смо организовали за ученике наше три радне јединице да истовремено опробају своје знање и тимски дух у три тематски различите собе, које смо жребом, претходно извукли.

За Сашку, Наталију, Маријану, Владимира и Стевана из РЈ „Алекса Дејовић” соба „Енигма” била је изазов који су лако савладли.

„Било је добро” – Владимир

Стеван: „Занимљиво искуство”.

Сашка: „Баш је било добро. Од почетка смо сарађивали и све се договарали и тако успели да решимо задатак”.

„Мала и одабрана екипа из Дејовића ушла је у собу и заједно смо, кроз разне идеје дошли до циља. Математика, познавање географије, немачког и енглеског су били потребни, али уз све то, најпотребнија нам је била та слога међу нама и заједнички рад.” – Наталија.

Никола, Богдан, Невена и Стефан из РЈ „Карађорђе” преносе заједничке утиске из обе на тему „Самураји”, ”Заиста лепо искуство и одлична забава за слободно време једног средњошколца. Оно што нам се највише свидело било је то проналажење предмета који су нас водили до циља. Било је јако интересантно и искрено се надамо да ће дом приредити још оваквих активности.”

А наше ученике из РЈ „Драпшин” задатак је одвео у лабораторију где је требало да нађу противотров који је „луди научник” сакрио. Нису успели овај пут, али су  извукли, по речима организатора, најтежу собу, коју многи не стигну да реше за сат времена. То им није покварило утиске, које преносимо:

„Било је јако занимљиво. Мало ми је криво што нисмо успели да решимо задатак до краја, али то ће ми бити мотивација да одемо поново.” – Александра.

Петра: ”Данас ми је било веома интересантно. Од нас се све време захтевала пажња, концентрација, сналажљивост и тимски рад. Занимљиво искуство!”

„Луди научник је заиста био луд :)”- Петар.

У Јануару чекамо утиске и наших ученика из радних јединица ”Змај” и ”Чоловић”, који ће након распуста окушати своје знање, играти се, а знамо унапред и одлично се провести. 🙂

Јована Јелић,

васпитач