Крчмарица Мирандолина

„Крчмарица Мирандолина“ је комедија из 18. века, написана од стране италијанског драматурга Карла Голдонија. Ово дело, у режији Југа Радивојевића, које се годинама успешно изводи, имали су прилику да погледају и ученици наше Установе.

Представа се одвија у гостионици, коју је Мирандолина, шармантна жена, наследила од свог оца. Сви гости крчме заљубљени су у њу и боре се за њену наклоност, али она није заинтересована ни за једног, све док се не појави витез од Рипафрате. Витез је класични женомрзац, који никада није волео нити поштовао жене и како и сам каже, жене су за њега једна несносна болест. Изненађена његовим грубим опхођењем и подцењивачким ставом, Мирандолина добија жељу да се наруга мушкарцима који су непријатељи жена. Одлучује да заведе витеза и докаже да и најтврђа мушка срца мекшају пред женом која уме да користи своје телесне и менталне врлине. „Жене су нешто најлепше што је мајка природа створила на овом свету“, каже она и креће у остваривање зацртаног циља.

У представи смо уживали скоро два сата, а комична изведба Катарине Жутић и Андрије Милошевића показала нам је да не постоји тај мушкарац који може да одоли жени, када она има довољно времена да употреби своје вештине.

Маријана Шешић, васпитач

„Представа је била савршена, било је захтевно и изазовно глумити у комедији у тренутку када изгубите двојицу колега, са којима сте били веома добри пријатељи. Било је момената у представи када су глумци убацивали импровизације и покушавали да избалансирају део у ком су заборавили текст. Импровизације су почеле да се понављају, што ми се није свидело и са једне стране, изгледало је аматерски. Са друге стране, трудили су се да нас насмеју и било је дивно. Андрија Милошевић је заблистао на сцени као и увек, посебно на крају, говором, којим се опростио од Ненада Ненадовића и Марка Живића, недавно преминулих колега.“

Славица Филиповић, РЈ „Змај“