Миња и Здравко прваци Србије у атлетици

Ученици дома средњошколаца „Стеван Чоловић“, Миња Копиновић и Здравко Кањевац, активни су и успешни спортисти Атлетског клуба Партизан. На недавно завршеном јуниорском Првенству Србије освојили су златне медаље и потврдили доминацију у својим дисциплинама.

Миња Копуновић, ученица трећег разреда Средње мeдицинке школе Београд, такмичи се у дисциплини 400 метара. Са личним рекордом тријумфовала је на шампионату државе са 57.14 секунди.

Здравко Кањевац неприкосновени фаворит бацања кугле, титулу првака Србије однео је са више од метар и по у односу на конкуренцију. Победио је са 15.95 метара. Ученик је такође трећег разреда у Првој београдској гимназији.

Двојац Партизана везује слична ситуација, непосредно су се преселили у главни град и почелили сарадњу са новим тренерима. Миња са искусним и вишеструко награђиваним Емиром Бекрићем, док Здравко успехе ниже са младом и перспективном Катарином Гачевић.

Оправдано поверење атлетичари Партизана добили су од селектора репрезентације Србије позивом за учешће на јуниорском Првенству Балкана, које се одржава пред домаћом публиком у атлетској дворани на Бањици у недељу 4. фебруара.