НАШИ ГОСТИ – „Malandro Club“ – Gorka Hermosa, Alberto Vaquero i Javier Mayor

Име Маландро изабрано је  због његовог  значења. Маландро је особа боемског и „зачињеног“ живота. У нашем жаргону то је особа која живи у „фулу“. Њих тројица свирају  више од 10 година заједно у  различитим формацијама….са перкусионистима, пијанистима и сл. Њихова тајна? Врло су добри пријатељи са заједничком страшћу: музиком.

GORKA HERMOSA

Професор је класичне хармонике и камерне музике на Конзерваторијуму Јесус де Монастерио у Сантандеру. Овај врсни, виртуозни музичар је један од највише извођених композитора за хармонику данашњице.Добитник је награде “CIA IMC-UNESCO Accordion Composition”   u 2013. i 2014. години и  награду за  најбоље дело за хармонику године од стране CMA  у 2016. и 2018. Као солиста наступао је у Кини, Јужној Америци, Ирану и широм Европе, а његове композиције за хармонику и оркестар су премијерно изведене у Европи, Азији и Америци. Издао је 7 сопствених ЦД ова и 4 књиге о историјату хармонике.Припала му је част да Музичка академија на Сицилији овог лета понесе име „Хермоса“.Његова интересовања су широка и обухватају разне музичке стилове, а репертоар групе „Malandro Club“ је још један израз његове музичке потребе за истраживањем.

JAVIER  MAYOR

Професор  је контрабаса од 2007. на Конзерваторијуму  у Торелавеги. Басиста и басгитариста из Саламанке, Javier је почео да свира електрични бас на часовимa Victora Merla у  Школи креативне музике у Мадриду, где му  је поље интересовања била хармонија као и мали џез састави.  Касније је студирао бас на Конзерваторијуму у Саламанци, завршавајући  редовне студије. Следећи степен студија био је на Конзерваторијуму Баскије (Musikene) с наставницима као што су: Gonzalo Tejada, Joaquin Chacon, Bob Sands, Iñaki Salvador ,Guillermo Klein, Kris Case, Miguel Blanco, Andrei Oleknizak, Mariano Diaz, Joan Diaz, Albert Sanz, Victor Merlo, Victor de Diego itd. Završio je 2008. godine. Такође, годину дана студирао је у Хавани код престижног басисте, а басисте групе Irakera – Carlos del Puerto, похађајући џез и латино џез, кубански итд. Као студент је похађао два курса барокне музике код чувене Maggie Urkuhart. Тренутно има пројекте са  Iñaki Salvador, Mikel Andueza, Bob Sands, Jerome Martin, Ruben Salvador, Miguel Salvador и бројним другим.

ALBERTO  VAQUERO

Професор је трубе на  Конзерваторијуму Jesus de Monasterio  у Santanderu. Наступао је у класичним оркестрима на националном нивоу, као што  су Национални оркестар, Мадридска симфонија, Симфонијски оркестар  Castilla y Leon, Симфонијски оркестар  Билбаоа или Симфонијски оркестар Euskadi. Снимао је за уметнике као што су Jorge Pardo, Iñaki Salvador, Dako Dejavu, Chebú. Остварио је, због својих интересовања, више личних пројеката као што су Alium Duo,Dwaal, ENSEIC, Malandro Club, Santander Big Band ili Kokorotta Dixie Band.
Делио је сцену  са  изузетним уметницима, а нека од имена са којима је свирао су Ainhoa Arteta, Mstislav Rostropović, María João Pires, Ivan Martín, Lucas Macías ili Andras Schiff.